Jeg må vist siges at være vokset op i et kreativt miljø. Min morfar, som jeg var meget knyttet til var organist og komponerede – – – desuden havde han en meget poetisk åre. Min mors sans for farver og naturens skønhed har med hendes meget personlige stil i hendes mange, mange pocelænsdekorationer ud over de malerier, hun malede sine sidste leveår, været den grobund, der har været for, at det kreative altid har været en helt naturlig del af mit liv.

Pige med blå hat.

Efter min studentereksamen fik jeg den store chance at gå nogle år på kunsthåndværkerskolens keramiklinje i København, hvor vi også havde nogle meget dygtige lærere inden for tegning og akvarelmaling. På et kort studieophold i Hamborg og et ophold som aupair-pige i Sydfrankrig fik jeg på det tidspunkt chancen for at opleve spændende keramikudstillinger, blandt andet en af Picassos udstillinger, hvor han selv var tilstede, denne lille mand med det vildt intense blik. I forbindelse med min formningslæreruddannelse og uddannelse til lærer på Th.Langs Seminarium i Silkeborg fik jeg stadigvæk mulighed for at dyrke min interesse for keramikken, idet jeg havde egen nøgle til seminariets keramikværksted, der var oprettet af vores formningslærer, den meget kreative pottemageruddannede Folmer Rasmussen.

De 10 år, hvor jeg elskede at være formningslærer i folkeskolen, var også de år, jeg fik mine 3 dejlige unger. En udfordrende og travl tid, hvor jeg også selv fik anskaffet mig en drejeskive. Endelig har jeg nu i de sidste 30 år haft eget værksted her i Bakkehuset (i øvrigt fungeret som skolepsykolog og speciallærer).

De sidste 36 år har jeg haft den glæde at kunne dele mine kreative interesser med min livsledsager Finn Holmboe. I 2005 udvirkede dette kreative fællesskab, at vi fik bygget vores lille galleri, så vi nu har mulighed for begge at kunne udstille vor keramik og malerier her i GALLERI BAKKEHUSET.

Jeg maler oftest det, man kan kalde ekspressivt, ud fra en indre trang til at sætte farver og former på noget af det indre stof, følelser og drømme, jeg går med. Oftest kan jeg bagefter tolke, det, jeg har fået givet udtryk for, selv om jeg ikke på forhånd vidste, hvad jeg ville udtrykke. Mine inspirationskilder er mange – lige fra den smukke meget berigende natur, vi lever midt i – – – til de mange dejlige mennesker, jeg gennem tiden har haft nær kontakt med – – – til filosofisk refleksion og den spirituelle udvikling, som også efterhånden er blevet en integreret del af min hverdag her i Bakkehuset. Nok naturligt, men også forbavsende, dukker de samme temaer op i min poesi, malerie og keramik.

Ud over keramik og maleri holder jeg meget af at skrive digte og et udvalg af mine kristne digte kan ses på hjemmesiden: www.rosenfryd.dk og her kan man høre mine kristne digte oplæst med musik fra min CD Rosenfryd.

Jeg har igennem tiden haft en lang række udstillinger både her i Søhøjlandet og rundt i en række af landets kunstforeninger.

For mig er det at male mere end lærred og pensler og acryl – – –
og fingrene tit – – –
for mig er det, det store i at opleve glæden, jubelen – – –
undertiden smerteforløsningen ved at få muligheden for at
udtrykke sig frit.
At male er en gave, der – – – når værket har taget sin form
er lige så spændende at samle op,
som når man går langs havet efter en efterårsstorm – – –
og undres over alt det spændende,
der er skyllet op – – –
eller bare nuets frihed, der udtrykkes i et lille glædeshop.
Andre gange er det som at opleve sin egen indre følelsesvulkan,
men mest bare at være ægte, åben og oprigtig spontan.
Malerier er lidt ligesom børn, der bærer noget af det, man gav –
ud i verden – – –
ens histories ægthed i glæden og smerten – – –
med håb om, de bringer noget med,
der giver livet en dybere mening på et lille forunderligt – – –
både individuelt og kollektivt sted.


Hjerteligste hilsener Obeline.